Coffee zeRoMagasinet

Derfor er kaffe bedre enn energidrikk

Etter en natt med lite søvn eller en dag fullstappa med oppgaver du må få gjort, kan det være fristende å helle i seg en energidrikk for å få fart på kroppen. En og annen boks innimellom vil ikke utøve et problem for de fleste voksne. Om inntaket derimot blir for stort kan dette få konsekvenser for både kropp og organer.

Er det noe man virkelig skal drikke med måte, er det energidrikk. Selv om det i aller størst grad er barn og ungdom som opplever alvorlige konsekvenser ved for høyt inntak av energidrikker, er drikken noe man bør innta i moderate mengder, uansett alder.

Like usunt som brus

I tillegg til koffein inneholder energidrikker flere stoffer som påvirker energinivået vårt. Det tilsettes inositol, som er nært beslektet med sukker, som dermed gjør drikken like usunn som brus og annen leskedrikk. I tillegg er energidrikkene tilsatt taurin og glukuronolakton. Stoffene påvirker kroppens funksjoner, og du finner vanligvis disse stoffene i mat. I energidrikker finner man langt større mengder av disse stoffene, og for de som er avhengig av slike drikker vil konsumet være skyhøyt.

Det finnes sukkerfrie versjoner av energidrikk, men syreinnholdet er fortsatt høyt og er like skadelig for tennene.

Akkurat som at sukkerfri brus fortsatt er brus, er energidrikken fortsatt usunn selv om sukkeret er tatt bort.

Les også: Nå er det bevist – Kaffe forlenger livet!

Høyt inntak får konsekvenser

Et problem som ofte blir tatt opp i mediene er det store inntaket energidrikk blant barn og unge. Vi har hørt skrekkhistorier om barn som har blitt lagt inn på sykehus og vært døden nær på grunn av for lettsindig inntak av drikken. Om drikken har slike konsekvenser for ungdom, er det ikke liten sannsynlighet for at også voksne kan oppleve negative endringer i kroppen etter høyt inntak.

hodepine av energidrikk

Symptomer som kvalme, hodepine, rastløshet, hjertebank, nervøsitet, ujevn hjerterytme og muskelskjelvinger kan være en symptomer mange opplever etter å ha drukket energidrikk, selv i små mengder. Er man i tillegg utsatt for hjertesykdom kan energidrikken øke sjansene for hjerterytmeforstyrrelser og i verstefall plutselig hjertedød. Du skal derfor være ganske sikker på egen toleranse og helse før du heller i deg drikken.

Les også: Slik får du mer energi til daglige gjøremål

Sats heller på kaffe enn energidrikk

Om det er energi som er motivasjonen bak inntaket av energidrikk, og ikke for eksempel smak, er kaffe et mer effektivt alternativ.

Det er i hovedsak koffeinen som gir deg energi, og i kaffe er det 50-60 mg koffein per dl, til sammenligning med energidrikker som har ca. 32 mg per dl. I tillegg unngår du å få i deg unødvendige store mengder taurin, glukuronolakton og sukker ved å innta kaffe fremfor energidrikk.

Coffee Zero inneholder krom som bidrar til normal omsetning av karbohydrater, fett og proteiner, og vedlikehold av blodsukkernivået. Den hjelper også til med å slukke søtsuget, og kan dermed bidra til en sunnere livstil. Bytt ut en av kaffekoppene med Coffe Zero daglig, og gi slipp på den usunne energidrikken en gang for alle.

Velg Coffee Zero neste gang du trenger en oppkvikker; det er naturlig, smaker godt og gir deg den energien du trenger. Dessuten – Kaffe forlenger livet!

coffee zeRoBestill til Kampanje­pris

Markedets eneste kaffe med dokumentert effekt på forbrenning av karbohydrater og fett. Vi gir deg 50 % rabatt på din første pakke!

Tast inn ditt telefonnummer og trykk "Hent adresse", eller fyll ut skjemaet manuelt.

  • Din rabattkode er godkjent! Gratulerer, du får første pakke med Coffee Zero til kun kr 89.

Ja takk! Jeg vil bestille Coffe Zero kun 169 kr for 1 måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg motta 1 måneds forbruk hver måned frem til oppsigelse for kun 338 kr i måneden. Velkomsttilbudet gjelder kun første pakke ved nytegning av abonnement. Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelige for deg!
* Tilbudet gjelder kun første pakke per nytegning av abonnement

PAKKEN SENDES DIREKTE TIL POSTKASSEN. ALLTID GRATIS FRAKT!

postenbring-logo